Само една фирма участва във важен търг на МДААР

Една единствена фирма е подала документи за участие в процедурата на обществена поръчка за надграждане на звената за административно обслужване, работещи на принципа „едно гише”. Това стана ясно днес в Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР), възложител на поръчката.  
До изтичането на крайния срок в 17.00 ч. на 18 юли, документи е подала единствено “Видеомакс АBC" OOД.  Другата фирма, която е закупила документация, е „Компютрейд" АД. Фирмата обаче не е подала документите за участие до изтичането на крайния срок.
Целта на обществената поръчка е да осигури защитена свързаност в рамките на локална мрежа за системата "единен фиш" на 11-те сухопътни ГКПП-та на външните за ЕС български граници, уточниха от МДААР. Системата ще осигури интегрирано предоставяне на услуги от няколко администрации.

297 000 лева без ДДС ще струва решението, според офертата на Видеомакс АBC. То ще се базира на технология „точка към много точки", като се очаква да осигури висока надеждност и сериозна защита срещу злонамерени посегателства като хакерски атаки, прехващане на информация и др.

Коментар