Samsung Smart TV Series 8 разбира хората

Смарт платформата превръща телевизионния екран в свързано с интернет устройство, стоящо в центъра на домашното забавление

Смарт платформата превръща телевизионния екран в свързано с интернет устройство, стоящо в центъра на домашното забавление

Миналата година Samsung направи революция в комуникацията с телевизора с въвеждане в топ моделите си от 8-ма серия ES8000 едновременно управление с гласови команди, жестове, разпознаване на лица и други екстри. Тези нововъведения бяха пряко свързани с развитието на концепцията за Smart TV  с богат набор от съдържание, вкл. 3D, приложения и услуги, достъпни през платформата Samsung Smart Hub.

През 2013-а компанията продължи с технологичните иновации, като обнови Smart Hub и пусна нови модели от 8-ма серия F8000. Телевизорите идват с четириядрен процесор, нови технологии за усъвършенстване на картината, предавана на Ultra Clear Panel, повече гласови команди, доближаващи управлението на телевизора до комуникация на естествен език, жестов контрол вече не с една, а с две ръце, и с възможност за ежегодно обновяване на телевизора чрез Smart Evolution Kit.

Междувременно, излезлият наскоро Evolution Kit за 2013 г. може да даде на телевизорите от серията ES8000 почти всички нововъдения, приложени във F8000.

Най-ценното за един смарт телевизор е неговата смарт платформа, която превръща телевизионния екран в свързано с интернет устройство, стоящо в центъра на домашното забавление, на социалните връзки и споделянето на информация между всички електронни устройства.

С помощта на вградената уеб камера и функцията Face Recognition потребителят може да се логне в Smart Hub профила, като просто застане с лице към телевизора

С помощта на вградената уеб камера и функцията Face Recognition потребителят може да се логне в Smart Hub профила, като просто застане с лице към телевизора

Smart Hub платформата на Samsung за 2013 г. е изцяло обновена и базирана на три панела – Apps, Social и Photos, Videos & Music. Панелът Apps дава достъп до всичко в Samsung Apps и възможност за подреждане на любимите приложения. Техният брой постоянно расте и вече надвишава 3000, сред които и 5, специално разработени за българските потребители – Voyo,  24 часа & Труд, GCN, Готви с мен и dir.bg.

Панелът Social позволява на потребителите да гледат клипове, публикувани във Facebook, да следят какво се случва в Twitter и да провеждат видеоразговори. Третият панел, Photos, Videos & Music, е мястото, където реално се вижда приложението на удобната функционалност AllShare. В този панел е събрано споделеното съдържание от безжичната мрежа и от него потребителите могат да възпроизвеждат и управляват снимки и мултимедия, записани физически на лаптоп, телефон или таблет.

Обновената функция Voice Control позволява управление на телевизора с много близки до естествения език гласови команди, вкл. смяна на канали, промяна на силата на звука и превключване на определени услуги. Чрез управление с жестове на едната и на двете ръце потребителите могат да увеличат изображението на екрана, да сменят Smart Hub панелите с жест подобен на прелистване, да „извикат” иконата за контрол на звука и други.

С помощта на вградената уеб камера и функцията Face Recognition, потребителят може да се логне в Smart Hub профила, като просто застане с лице към телевизора. F8000 идва и с иновативно Smart Touch дистанционно за едновременно управление на телевизора и свързаните с него устройства, например Blu-ray плейър и аудио система.

Серията ES8000 може да се надгради до почти пълната функционалност и хардуерната мощ на F8000, а F8000 ще поддържа предстоящите през 2014-а и следващите години ъпгрейди, благодарение на технологията Smart Evolution Kit. Новите телевизори идват и с по-елегантен, минималистичен дизайн. Той е базиран на дъговидна основа, която замества традиционната стойка и създава усещането, че панелът плува в помещението. Моделите от серията F8000 ще се предлагат в 75, 65, 55, 46 и 40-инчов вариант.

Коментар