Acronis ще поддържа Linux решенията на Novell

Разработчикът на софтуер за управление на съхранението на данни Acronis стана сребърен технологичен партньор на Novell. Компанията, която е лидер в своя сегмент, ще се ангажира в развитието и доставката на решения и услуги за SUSE Linux Enterprise на Novell, съобщиха от дистрибутора на Acronis за България – Бизнес Софтуер Дистрибутор ЕООД.
Acronis ще създаде нови решения за управление на съхранението на данни за клиентите на Linux Enterprise на SUSE, както и за възстановяване след бедствия, архивиране и цялостно възстановяване,  мигриране на данни и др.
„Предложенията на Acronis ще осигурят допълнителен избор и ползи за нашите потребители на SUSE Linux Enterprise”, каза Джъстин Стайнман, директор на маркетинга за Linux и решенията за отворени платформи в Novell
Решенията на Acronis за SUSE са фокусирани върху структурата на центровете за данни за клиентите, работещи с продуктите на SUSE Novell, вкл. SUSE Linux Enterprise Server 10, SUSE Linux Enterprise Desktop 10 и openSUSE.
„Доставянето на нашата технология в подкрепа на предложенията на Linux на Novell ще разпростре достъпността на Acronis на нови пазари и ще гарантира на потребителите, че техните данни са защитени и системите им ще могат да бъдат възстановявани за минути, а не за часове и дни”, каза Зориан Ротенберг, директор по бизнес развитието в Acronis.
Acronis има офиси в САЩ, Европа и Азия и продава продуктите си директно и чрез риселъри в целия свят.

Коментар