Oracle подобрява световeн рекорд в подкрепа на „Леукимия Рисърч”

Oracle обяви, че 650 нейни служители от цяла Западна и Централна Европа са сформирали екип с цел да подобрят рекорда за най-дълга рисунка в света. Опитът за подобряване на световния рекорд в „Дисниленд”, Париж, е организиран с цел събиране на средства за „Леукимия Рисърч”, благотворително дружество със седалище във Великобритания, което финансира изследвания за борба с левкемия и други подобни видове рак на кръвта. 
Левкемията е най-често срещаният рак при децата, като благодарение на провежданите изследвания все по-голям брой деца преживяват болестта. Всяка година 150 пациенти с диагноза левкемия и техните семейства се изпращат на семейна ваканция, като всички разходи за това се изплащат от фондовете със средства, събрани чрез организиране на благотворителни събития, проведени през цялата година. Тазгодишното събитие, планирано за септември, ще бъде с домакин „Дисниленд”, Париж. 
Екипът на Oracle се надява да събере над 7,500 евро в подкрепа на Детското парти в Париж, като тази сума ще бъде допълнена и с дарение от Oracle, възлизащо на още 7,500 евро. Корпорацията планира да предложи за индивидуална продажба на търг платната, които ще бъдат създадени, за да събере още средства за благотворителната кауза през следващите няколко месеца.  
“Детското парти дава на семействата, живеещи с болестта, почивката от която те така силно се нуждаят, както и шанса да се позабавляват заедно. Очаровани сме, че Oracle реши да подкрепи тази кауза, и сме много благодарни за усилията на сформирания екип. Всякакви допълнителни средства, събрани чрез организиране на търгове за продажба на картините, ще се използват по проекти за изследвания, целящи откриване на по-ефикасни начини за лечение на левкемията,” коментира Кейт Уайт, директор на отдел „Набиране на средства” към „Леукимия Рисърч”.
За „Леукимия Рисърч”
„Леукимия Ризърч” е единствената благотворителна организация във Великобритания, която изцяло е посветила дейността си на подобряване на методите за лечение, откриване на лекарства и събиране на познания за това как да се предотвратят заболяванията левкемия, болест на Ходжкин, както и други видове лимфоми, миелома, както и свързаните с тях кръвни смущения, които се поставят като диагноза на 24,500 души във Великобритания всяка година. Допълнителна информация, включително брошури с информация за пациенти, могат да бъдат открити на: www.lrf.org.uk
Ангажимент, поет от Oracle

Oracle се ангажира с използване на технологията и ресурсите, с които разполага в посока на постигане на напредък в образованието чрез новаторски решения, да допринесе за обогатяване живота на различните общности, както и за опазването на околната среда. Горди сме, че същият новаторски дух, който е в основата на технологичните успехи, постигнати от Oracle, е също и движещата сила на новаторските инициативи на корпоративното гражданство в глобален план, които да бъдат от полза за нашите общности. Усилията на Oracle да подкрепи „Леукимия Рисърч” са пример за една от нашите инициативи. Повече информация относно ангажираността на Oracle и за нашия подход към корпоративното гражданство може да намерите на интернет адрес: www.oracle.com/commitment

Коментар