Oracle купува доставчик на софтуер за откриване на измами

Oracle обяви, че е постигнала споразумение за покупката на Bharosa Inc., водещ доставчик на софтуер за борба с измами и кражби на самоличност в интернет. Сделката е обект на стандартни процедури и се очаква да бъде финализирана през август 2007 г., уточниха от компанията в съобщение до медиите.
Високото ниво на откриване на измами се превръща във все по-важен компонент на приложенията за управление на идентичността и се внедрява с нарастващи темпове, заявиха от Oracle. Регулаторните изисквания заставят организациите да предприемат мерки за намаляване на измамите и осигуряване на по-високи нива на защита на самоличността на потребителите, както и на целите, за които използват интернет.
Със софтуера Bharosa Tracker и Authenticator за предотвратяване на измамите в реално време и съществуващите си решения за еднократна регистрация и оторизация в интернет (Single Sign On), Oracle ще предложи на потребителите управление на достъпа от следващо поколение.
Бизнесът и предприятията ще получат цялостни решения за управление на самоличността, които включват новаторски подход за предотвратяване на измамите в реално време, посочиха от компанията.

Коментар