Мобилна Atom платформа поддържа Android и Windows

Ново поколение SoC на база Atom ще направи таблетите по-елегантни и по-бързи

Ново поколение SoC на база Atom ще направи таблетите по-елегантни и по-бързи

Intel разкри нови подробности за едночипова система (SoC) на база Atom, предназначена за таблети и известна с кодово име Bay Trail-T, по време на изложението Computex 2013 в Тайпе, Тайван. Чипът се очаква на пазара към края на настоящата година.

Базирана на новата микроархитектура Silvermont, следващото поколение 22-нанометрова технология ще позволи създаване на елегантни мобилни устройства с 8 или повече часа живот на батерията и седмици в режим на изчакване, работещи под управление на операционни системи Android и Windows 8.1.

Новата SoC ще предложи ефективна, четириядрена обработка и ще удвои производителността в сравнение с предишното поколение чипове, заяви Херман Юл, генерален директор на подразделението за мобилни технологии на Intel.

Следващото поколение Bay Trail се възползва от възможностите на 22-нм „tri-gate” транзисторната технология. Intel може бързо да мащабира нагоре и надолу производителността и енергоефективността, за да отговори на разнообразни нужди на пазара и продуктите.

Херман Юл говори и за подобрената графичната производителност. Gen 7 за таблет платформата ще предложи три пъти повече графични възможности, с поддръжка на DX11 за РС приложения и за игри.

Atom платформата идва с хардуерно-базирана сигурност McAfee Live Safe. Този комплект за защита на дигиталния живот поддържа неприкосновеност на онлайн идентичността, предпазва от фишинг атаки и пази данните сигурни.

Хората ще ще могат да играят популярни 3-D игри на елегантни, с ефективна батерия устройства повече, отколкото беше възможно преди. Bay Trail е и първото решение на Intel за мобилна платформа, която е гъвкава по отношение на операционната система.

Коментар