МДААР подписва договори с 5 фирми за ИТ проекти

Във вторник Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) ще подпише договорите по 5 обществени поръчки, свързани с електронното правителство и административното обслужване.
Фирма Ай Би Ес България ЕООД ще достави компютърна техника, и по-точно 1200 настолни и 100 преносими компютъра на стойност 1 026 000 лв., уточняват от МДААР.
Договорът с БТК АД пък предвижда осигуряване на интернет трафик за нуждите на интеграционната система на електронното правителство (ИСЕП), като цената на поръчката е 71 604 лв.
Сиенсис АД ще изгражда централизирана система за управление и наблюдение на ИТ ресурсите на ИСЕП и свързаните с електронното правителство обекти в проект на стойност 998 998 лв.
Видеомакс АВС ООД ще изпълнява поръчка по надграждане на съществуващи звена за административно обслужване, работещи на принципа "едно гише", чрез интегрирано представяне на услуги от няколко администрации. Цената на поръчката е 297 000 лв.
Договор на стойност 726 405.78 лв. ще бъде подписан и с „Безконтактни мултиплексорни вериги" ЕООД за софтуер на системата за обработка чрез единен фиш на 11 ГКПП-та, представляващи външни граници на ЕС.

Коментар