М-Тел обяви своята Евротарифа, която влиза в сила от септември

На 23 юли 2007 г. М-Тел обяви своята Евротарифа, която ще влезе в сила от месец септември. Така операторът изпълни поетите ангажименти по новата регулация на ЕС и направи поредната стъпка от своята стратегия за намаляване на роуминг цените. От 1 септември 2007 г., независимо в коя страна-членка на Евросъюза се намират, с новата Евротарифа клиентите на М-Тел ще заплащат 0.56 лв/мин – когато приемат разговор, и 1.15 лв за минута – при обаждане до България, или която и да е друга държава от ЕС.
За разлика от конкуренцията, мобилният оператор предлага на своите клиенти няколко възможности за избор на тарифен план за роуминг. Всички те са съобразени и разработени в съответствие с нуждите на потребителите и най-често посещаваните от тях страни. Клиентите на М-Тел могат да избират между стандартната Евротарифа или преференциалните Vodafone World, EUROCALL и MTel Traveller
Тарифата MTel Traveller беше въведена ощена 15 юли, два месеца преди влизането в сила на регулацията. Тя предлага разговори в роуминг, по-ниски дори и от бъдещите цени на оператора за ЕС. Така например клиентите на мобилния оператор, които се абонират за MTel Traveller, ще получат в Австрия отстъпка от 69% спрямо настоящите цени и 16 ст. по-евтино от Евротарифата. Там те могат да се обаждат срещу 99 стотинки и да отговарят на позвънявания срещу 55 стотинки на минута. За Турция, която се намира извън зоната на регулация, MTel Traveller предлага разговори от 1,99 лв. за изходящи и 1,09 за входящи повиквания.

Коментар