Система за „умно” паркиране улеснява шофьорите

Merge позволява на общините да внедрят всяка технологична или софтуерна система, за да управлява различни паркинг операции

Merge позволява на общините да внедрят всяка технологична или софтуерна система, за да управлява различни паркинг операции

Нова технология на Xerox дава на общините възможност да управляват паркирането с централизирано решение. Merge e напълно интегрирана система, която прави анализ на всички налични източници на информация.

Решението съчетава хардуер и софтуер, като извежда статистика в реално време за събраните такси, текуща заетост на паркоместата, заявено време за престой и др. Така, събраната информация може да бъде ползвана за предотвратяването на проблеми с паркирането.

Merge е платформа с отворена архитектура, която позволява на общината да внедри всяка технологична или софтуерна система, за да управлява различни паркинг операции – от сензори за паркоместа и метричните системи на преносими устройства, до интернет свързване, смартфони и динамични пътни знаци за паркинг указания в реално време.

Разполагайки с подобна система, управителите на паркинги ще имат директна видимост за всичко случващо се на улиците, коментира Дейвид Къминс, старши вицепрезидент от отдел Паркинг решения в Xerox Transportation. Общините могат да взимат по-адекватни управленчески решения, обосновани на база анализ на цялостната информация, което ще им помогне да подобрят управлението и да оптимизират приходите, допълва Къминс.

В Лос Анджелис Merge е интегрирана като част от градската програма LA Express Park, където алгоритъм за таксуване определя цената за престой в зависимост от притока и нуждата от паркоместа, като по този начин оптимизира паркинг оборота и наличните места, за да останат клиентите доволни от обслужването.

Merge обработва на мига информацията от паркоместата по улиците или други зони за паркиране и дава текуща картина на заетост, поддръжка, плащания и дори коментари от клиенти. Система за динамично плащане може да бъде използвана за рейтингово препоръчване на паркомясто въз основа на предходни действия или определяне на цените за паркиране, прогнозирайки нуждите от текущите обстоятелства.

Коментар