Xerox получава най-престижната награда за принос към технологиите

Xerox Corporation беше избрана да получи Националния медал на САЩ за технологии (U.S. National Medal of Technology), за над 50 години иновации при въвеждането на технологии и софтуер, на които е основано модерното ксерокопиране, дигиталния печат и производствените решения за полиграфската индустрия. Наградата ще бъде връчена на специална церемония в Белия дом на 27 юли т.г.
Националният медал за технологии е най-престижната награда, която се връчва от президента на САЩ на водещите иноватори. Медалът се присъжда на личности, екипи и компании за техния изключителен принос към националната икономика, чрез развитието и внедряването на технологични продукти, процеси и концепции, както и за политиката им по отношение на социалната и околна среда.
 „Xerox е бил и продължава да бъде водещ иноватор и ключов фактор във времето на информационните технологии: от първата копирна машина до днешните процеси на управление на документи, които допринасят за продуктивността на хората и бизнеса по целия свят. Наградата е много високо признание за постиженията на учените и инженерите, които работят в Xerox днес, а също така и за многото работници в нашата компания, които са дали своя принос за тези иновации през последните 60 години” – споделя Софи Вандербрук, Главен технологичен директор и Президент на Xerox Innovation Group
Комитетът за оценка на технологичните постижения разглежда и оценява всички номинирани за Медала за технологии. Журито дава своите препоръки за кандидатите на търговския министър на САЩ, който на свой ред препоръчва своите избраници на Президента на САЩ. Досега носители на това отличие са: IBM, Bell Labs, Du Pont и Dow Chemical.
Инвестициите наXerox в иновациите генерира постоянен поток от най-модерни технологии. Компанията притежава повече от 8,000 патенти и инвестира около 6% от приходите си в проучвания, развитие и инженерни разработки. 
Xerox Innovation Group развива дейността си в области свързани с лидерската позиция на Xerox в печата и управлението на документи – науката за цветовете, дигитализирането на изображения, електромеханичните системи, откриването на нови материали, лингвистиката, нанотехнологиите, анализ на работния процес. Компанията последователно прокарва своите иновации в бизнеса, като ги внедрява в Xerox продукти и решения, и ги използва за основа на нов бизнес или лицензиране и продаването им на трети страни.

Коментар