Ubisoft ще разработва игра по филма Аватар на 20th Century Fox

Компанията Ubisoft, един от най-големите издатели на видео игри в световен мащаб, съобщи, че ще разработва и публикува видео игра по предстоящия филм на Twentieth Century Fox – Аватар. Сценарист и режисьор на лентата е печелилият многобройни награди на Академията по филмово изкуство Джеймс Камерън, чийто списък с предишни продукции включва хитови филми като Титаник, Пришълците, Истински лъжи, Терминатор и др. 
Аватар е историята на бивш военен от флота, който се озовава в разгара на бойните действия на извънземна планета, пълна с най-различни, екзотични форми на живот. Като Аватар, човешки ум в тяло на извънземно, той се чувства разкъсван между два свята, в отчаяна битка за своето собствено оцеляване и за това на местните хора.
Идеята за Аватар се е зародила още преди около десет години и филмът всъщност бележи завръщането на Камерън като режисьор от 1997, когато той работи по Титаник, един от най-касовите филми на всички времена, спечелил единадесет Оскара, вкл. статуетката за „Най-добър филм”.
Многократно награждаваната от Академията компания за визуални ефекти, WETA Digital, известна с работата си по трилогията “Властелинът на пръстените” и “Кинг Конг”, ще се включи с нови интуитивни CGI технологии, за да трансформира околната среда и героите във фотореалистични 3D образи, които ще пренесат публиката в един извънземен свят, изпълнен с фантастични перспективи, същества и герои.
„Казах на екипа на Ubisoft, че искам да се чувстват напълно свободни, за да могат да дадат най-доброто от себе си и да не мислят за тази игра като за базирана на филм. Те ми отвърнаха с една напълно осъзната презентация, която е в перфектен синхрон с духа на света и героите на Аватар, като в същото време играта обещава да бъде сама по себе си страхотна. Тяхната страст ми вдъхна увереността, че ще сътворят нещо свръхестествено”, разкрива Джон Камерън.
Планира се играта да излезе заедно с филма през май 2009 година.

Коментар