HP фотопарат идва с най-големия сензорен екран

HP пусна компактния цифрови фотоапарат Photosmart R937 с 9.14-сантиметров (3.6-инчов) цветен тъчскрийн дисплей, който, според компанията, е най-големият на пазара в момента. Чрез сензорния дисплей с показалка и виртуална клавиатура фотолюбителите ще могат да добавят бележки към фотографиите и да ги подготвят за изпращане по имейл директно от екрана.  
HP Photosmart R937 е компактен фотоапарат с метален корпус, ярко изображение, 8-мегапикселова матрица, 3x вградено оптическо увеличение Fujinon и 32MB вградена памет.
Устройството включва функции за отстраняването на недостатъци и бръчки, включително и за коригиране на искрящите очи от снимките на домашните любимци, като допълнение към множеството вградени ефекти и инструменти.
Благодарение на автоосветителна технология, екранът може да се вижда ясно при всякакви условия, дори и при директна слънчева светлина. За пръв път досега големият екран позволява дисплей на цифров фотоапарат да се превърне в част от функционалността на самото устройство, посочиха от HP.
С помощта на виртуалната клавиатура върху дисплея, потребителите ще могат да добавят бележки към снимките си – например имейл адрес, което автоматично ще ги направи готови за споделяне с роднини и приятели.
HP Photosmart R937 разполага и с новата Vista съвместима функция за добавяне на тагове. Чрез прости менюта, потребителите могат да сортират снимките си по групи и теми – готови за сваляне, като така спестяват време и намаляват риска от загубени или случайно изтрити снимки.
HP Photosmart R937 разполага и с легендарния „вталяващ” (HP Slimming) инструмент, който автоматично сваля килограми от даден субект на снимката.
Фотоапаратът предоставя автоматични режими на снимане като, например, стабилизиращия Anti-Shake режим, който позволява на фотографите да улавят движение.
R937 улеснява фотолюбителите и при отстраняване на ефекта „червени очи” и създаване на панорамни снимки.
Препоръчителна цена на апарата, очакван на пазара през август, е 519 лв. с ДДС, съобщиха от HP.

Коментар