За слаби резутати от iPhone съобщава операторът AT&T

Най-голямото пускане на мобилен продукт на пазара от AT&T за тази година най-вероятно ще бъде iPhone на Apple. Въпреки масивната реклама и вдигнатия шум обаче, финансовите доклади, направени от оператора показват, че iPhone не се е представил толкова добре, колкото са били очакванията на компанията, разкрива dailytech.com.
От мобилния оператор не вярват да съществува друго устройство в историята на безжичната индустрия, около което да се е вдигал толкова шум. Ето защо и очакванията на компанията са били доста високи.
През първите два дни от появата на iPhone на пазара в САЩ AT&T е активирал 146 000 устройства. Този брой е бил доста под очакванията, което се е отразило и на акциите на Apple, които са паднали с 6.1 пункта. Анализаторите са предвиждали при пускането на продукта да бъдат активирани 500 000 устройства.
По-голямата част от покупките на iPhone са осъществени от вече съществуващи абонати на мобилния оператор, а 40% от активираните хендсети са били на нови абонати към мрежата на AT&T. Въпреки голямата разлика между очакванията и реалните продажби, анализаторите смятат, че засега iPhone не е голямо разочарование.
Ранните оплаквания, свързани с проблеми при активирането на iPhone, са накарали някои потребители да изчакат, за да видят как ще потръгнат нещата, преди да се обвържат с двугодишен договор. Анализаторите, разочаровани от ранните резултати на мобилното устройство, все още вярват, че с течение на времето iPhone ще увеличи броя на абонатите на AT&T и приходите на Apple.

Коментар