Windows Phone излезе първа във Финландия

Windows Phone се утвърди като водеща мобилна платхформа поне на един пазар - този във Финландия

Windows Phone се утвърди като водеща мобилна платформа поне на един пазар – този във Финландия

Мобилната платформа Windows Phone има малък дял на световния пазар за смартфони, но в една страна тя вече е водеща. Системата на Microsoft излезе начело във Финландия, родината на Nokia, която е основният доставчик на Windows Phone устройства.

Windows Phone изпреварва Android и iOS на финландска земя, сочи проучване на анализаторската компания Market-Visio. За сравнение, в света води Android, следвана от iOS, с голяма преднина спрямо останалите платформи.

Делът на Windows Phone във Финландия достига 35%. На второ място е Android с 33%, а на трето епълската iOS с дял от 30%. В глобален мащаб платформата на Microsoft има не повече от 4%.

Market-Visio очаква продажбите на WP смартфони да продължат да растат, особено с излизане на бюджетни модели. Възможно е Nokia да си върне и лидерството на целия пазар за телефони (обикновени и смартфони) във Финландия. Наскоро компанията беше изместена в родината си от корейския конкурент Samsung, който дори отвори и център за изследвания и разработки във Финландия.

Коментари по темата: „Windows Phone излезе първа във Финландия”

добавете коментар...

  1. 7yjft

    Хората държат по-голямата част от пазара на Windows Phone, процента на телефоните с тази операционна система стабилно се увеличава, вече не работят на загуба и ти ще им даваш наклон на…. та да минават на Android. Ще знаеш, че веднага ще те послушат.

  2. До-БМ

    Тогава напълно ще се удавят, защото няма да има нищо, което да ги отличава от многото me-too азиатски производители. Ходът си беше и все още е най-правилният за Нокиа. Не е ясно дали ще стане, но аз им пожелавам успех!

  3. БМ

    Защо продължават да се държат като удавник за сламка /в буквалния смисъл/ за Windows Phone!?
    Толкова ли са късогледи и не виждат очевадното, че с това само затъват още повече!?
    Какъв е проблема да правят и телефони с Андроид? И децата вече знаят, че това е спасението. Дори главния им конкурент, който ги изтика от 1 място залага на Андроид, а не на собствената си ОС Бада.

Коментар