С уникална клавиатура се похвали Logitech

Компанията Logitech представи клавиатура и мишка със спиращ дъха дизайн, по нейните думи. Новите продукти от серията Waveпредлагат повече удобство за потребителина Mac и PC, като комбинират три елемента: иновативна вълнообразна подредба на клавишите, U-образна извивка на бутоните и специално съобразена с дланите подложка.

В сравнение с ергономичните клавиатури, хората могат да използват Wave на момента – няма нужда да свикват с новите извивки. Специалният Wave дизайн на клавиатурата насочва ръцете и подкрепя пръстите, за да създаде усещането за естествен комфорт при писане, обясниха от компанията.
Според проучване, проведено в Харвард по поръчка на Logitech, средностатистическият потребител  извършва 2 милиона удара по клавишите на година. Това се равнява на 200 часа писане на клавиатура.
Вълнообразна подредба на клавишите
Човешките пръсти са с различна дължина. Например, показалците са по-дълги от кутретата. Съобразно този основен принцип на формата на ръката отличителният елемент на новия Wave дизайн – плавната вълнообразна извивка –  създава опора за пръстите, която е съобразена с естествената разлика в дължината им.
Клавишите на клавиатурата Wave са най-високи при бутоните „А” и „Enter”, които обикновено се натискат с кутретата. Височината на клавишите постепенно намалява по посока на показалците до бутоните „D” и „K”, които обикновено се натискат със средните пръсти, а те са по-дълги.
След това клавишите отново стават по-високи при „G” и „H”, защото са пригодени към дължината на показалците. Максималното разстояние между най-ниската и най-високата част на клавишите и разстоянието между тях е 4 мм.
Дланите и пръститемогат да си почиват само в естественото си положение, когато клавишите са по-близо до връхчетата на пръстите, затова контурът на клавиатурата Wave помага да се елиминират неудобните позиции на дланите, като стимулира комфорта и увеличава продуктивността.
U-образна извивка на бутоните
U-образната извивка на бутоните на Wave позволява да се набира текст бързо и удобно. Плавният наклон от 5 градуса позволява дланите да се разтворят и да заемат естественото си положение, вместо китките да се напрягат.
Поради това, че всеки клавиш е еднакъв по размер и на равно разстояние от останалите, с извивката се свиква максимално бързо. Хората могат да започнат веднага да използват клавиатурата. Най-често натисканият бутон “Space” също е вълнообразен и с по-голям размер, което го прави по-лесен за натискане.
Специално съобразена с дланите подложка
Опората за дланите с мек контур е отражение на вълнообразната форма на клавишите и има леки вдлъбнатини, които позиционират ръцете удобно върху клавиатурата. Със своята подплатена, мека повърхност, подложката е удобно място за отпочиване на дланите при набиране на текст.
Удобни бързи бутони
За допълнително удобство при писане, Wave дизайнът предлага големи бързи бутони, които лесно се виждат и натискат. Независимо дали се използват на персонален компютър или Mac, на които е инсталиран софтуер на Logitech, бързите бутони могат да бъдат пригодени да отварят папки, уеб страници или други приложения като фото галерии и музикални програми.
За потребителите, които ползват Windows Vista, бързите бутони активират Flip 3D, както и страничната лента на Windows и други приложения. Logitech разработи нови приспособления, които работят под Vista: индикатор за статуса на “caps lock”, “num lock” и “scroll lock”; индикатор на скоростта на писане и детектор за честотата на грешките, който показва колко пъти е натиснат клавишът “backspace”. За потребителите на Mac компютри, фабричната настройка на бързия бутон Media Center води към Front Row.
Комплект от клавиатура и мишка
Комплектът Logitech Wave десктоп включвабезжична клавиатура и безжична лазерна мишка. Пригодената за работа както с лява, така и с дясна ръкалазерна мишка е създадена като допълнение към вълнообразния дизайн и удобството на клавиатурата Wave. И мишката, и клавиатурата имат светлинни индикатори за статуса на батериите, които предупреждават, когато се изтощят.
Очаква се безжичният десктоп Logitech Wave да е наличен по света в началото на август на препоръчителна цена от 89.99 евро (в Европа).Клавиатурата с кабел на Logitech Wave ще бъде пусната в началото на октомври на препоръчителна цена от 49.99 евро.

Коментар