Infozone добавя виртуална карта на културните обекти

Мобилното приложение Infozone скоро ще предложи и виртуална карта с културните обекти

Мобилното приложение Infozone скоро ще предложи и виртуална карта с културните обекти

Мобилното приложение Infozone ще бъде разширено с виртуална карта на образователните и културни обекти в България, съобщи разработчикът Калатори ООД.

Потребителите на Android устройства и Infozone могат да виждат заобикалящите ги обекти – заведения, магазини, спортни съоръжения, а скоро и културни обекти, както и да получават през телефона си повече информация за тях.

Виртуалната мобилна карта ще включва три основни групи от обекти: образователни учреждения, които ще бъдат обособени в раздел Институции,  паметници на културата – в раздел Забележителности, както и улично изкуство (Street art) в раздел Забавление.

Целта на третата група е успоредно с традиционната култура да бъде поставен акцент и върху бързо развиващите се младежки субкултури, които през последните години печелят все повече почитатели сред младите хора у нас.

Infozone е приложение, работещо по иновативния модел „location based services” или услуги, базирани на местоположението. Разработчикът Калатори ООД цели да изгради една нова виртуална реалност, тясно обвързана с мястото, на което се намира всеки отделен потребител.

В платформата вече има голям брой търговски обекти, но според управителя на Калатори – Емилиян Енев, тя не би била пълна без значимите за националната идентичност образователни учреждения и културни институции. Следващата стъпка е създаване на английска версия на мобилното приложение Infozone, за да стане цялото съдържание достъпно за чуждестранни туристи в България.

Коментар