Konica Minolta държи 46% дял при цветните устройства за печат у нас

Konica Minolta заеме второ място с дял от 18,9% на българския пазар за печатащи машини, стана ясно от днешното събитие “Цветове и дизайн”, организирано от компанията в Сити Център София.
При цветните устройства Konica Minolta достигна 46 % дял, по данни на IDC, съобщи Елена Дречева, управител на фирмата у нас.
„През 2007 г. Konica Minolta – България ще се опитва да задържи лидерските си позиции на пазара за доставчици на офис решения и ще продължава да отговаря на всички изисквания на бързоразвиващата се бизнес среда у нас”, допълни Дречева. 
За първи път на българския пазар компанията представи новата си стилна система Bizhub C550. Устройството комбинира множество функции, стилен дизайн и форма, като вече е отличено с три награди BERTL: “Best Departmental Colour MFP Range”, награда за биометрично разпознаване на пръстови отпечатъци и награда за иновация.
Качествата на системата Bizhub C550 бяха демонстрирани от художници, които скицираха и копираха своите творби с помощта на новата система..
Събитието „Цветове и дизайн” постави началото на дните на Konica Minolta България в Сити Център София. Посетителите на търговския център ще имат възможност в рамките на 3 дни да се консултират със специалистите на компанията относно функционалните характеристики на устройството и да разпечатат безплатно своите документи.
На изложение предстои да бъдат показани още 5 машини на Konica Minolta: Bizhub PRO C6500 – цветна система за производствен печат, Bizhub C300 – цветно многофункционално устройство, Bizhub C252 – цветно многофункционално устройство, Bizhub 250– черно-бяло многофункционално устройство, и Magicolor 7450 – цветен А3 лазерен принтер.

Коментар