Ubisoft ще разработва игра по хитов телевизионен сериал

Компанията Ubisoft подписа договор с Universal Pictures Digital Platforms Group за придобиване на лиценз във връзка с разработката и издаването на видео игра по телевизионната поредица Heroes.

Първият сезон от хитовия сериал на Тим Кринг привличаше повече от 14 милиона зрители всяка седмица и беше един от най-популярните сред телевизионната аудитория на възраст между 18-49 години. Списание Тайм нарежда Heroes в топ 10 на телевизионните сериали през 2006. Към момента поредицата се излъчва в повече от 30 страни по света.
Heroesе епична драма, описваща живота на обикновени хора, които в един момент откриват, че притежават необикновени способности, като телепатия, способности за пътуване във времето и да летят. В кратък период от време те осъзнават, че съдбата на света зависи от тях и са принудени да се обединят срещу някой от онези, които се опитват да ги унищожат.
“Със своята увлекателна история и интересни персонажи, поредицата Heroes е напълно подходяща за видео гейм формат,” казва Кристиан Саломон, вицепрезидент на световния отдел на Ubisoft по лицензите.
 “За пореден път в Ubisoft доказаха, че могат да превръщат закупените лицензи във фантастични игри", коментира Тим Кринг, изпълнителен продуцент и създател на Heroes.

Коментар