Косачката-робот Indego вече е в България

Indego е подходяща за тревни площи с големина до 1 000 кв.м.

Indego е подходяща за тревни площи с големина до 1 000 кв.м.

Косачка-робот свежда работата на градинаря само до инсталиране и програмиране на уреда. Indego на Bosch вече е достъпна в България и може да се ползва за площи до 1000 кв.м.

Роботът не коси тревата на случаен принцип, а систематично и на ивици. Това е възможно с новата навигационна система Logicut, базирана на различни видове сензори. С тяхна помощ, още по време на инсталирането, роботът измерва градината, а докато коси, разпознава къде вече е минал и калкулира по-нататъшното си трасе.

Системата притежава съществени предимства: щади тревата, тъй като нито една зона не се коси два пъти. В края на цикъла цялата морава е окосена, без пропуснати площи.

Indego е и много по-бърза – свършва работата си само за една трета от времето, необходимо на роботите от този клас, които косят тревата на случаен принцип, твърди производителят.

Indego работи напълно самостоятелно в предварително дефинирания район. Преди първоначалното пускане площта за косене се маркира с ограничаващ кабел, включен в окомплектовката на уреда. Необходимо е електрозахранване за зарядната станция, към която Indego се връща за зареждане след като приключи с косенето.

С натиска на едно копче роботът е изпратен да „заснеме” градината по време на първоначалното инсталиране. След това с бутон се изпраща команда за косене. Ако искате моравата да се поддържа в определени дни и часове, можете да програмирате Indego чрез вградения команден пулт. Има възможност за запаметяване на 5 графика на косене, напр. пролетен, летен или есенен.

Indego е подходяща за тревни площи с големина до 1 000 кв.м. Косачката се задвижва от литиево-йонен акумулатор и може да работи непрекъснато до 50 минути с едно зареждане, като окосява площ до 250 кв.м. с широчина на рязане от 26 см. Има 10 степени на регулиране височината на косене, от 20 до максимум 60 мм.

Окосената трева се разстила като фин килим по моравата и същевременно наторява корените. Щом Indego срещне препятствие на пътя си, го разпознава чрез чувствителните сензори за допир и го заобикаля внимателно. Ако повдигнете косачката, ножовете спират незабавно.

Освен това роботът може да бъде изключен във всеки един момент с аварийния изключвател на корпуса. Алармен сигнал и защитен код предпазват косачката-робот от кражба. Препоръчителната цена на Indego e 2999 лв. с ДДС.

Коментари по темата: „Косачката-робот Indego вече е в България”

добавете коментар...

  1. :)

    Tava e dosta dobra razrabotka. Polzvam robota ot 2g. i se radvam che go imam . Goliam pomoshtnik e!

Коментар