Мтел пусна оптична мрежа в Русе

Мтел разшири фиксираната си мрежа в Русе и вече ще предлага в града високоскоростен оптичен интернет за дома и цифрова телевизия.

Телекомът изгради в Русе собствено оптично покритие по технологията GPON, която осигурява по-високо качество.

Потребителите на фиксираните услуги на телекома ще могат да ползват неограничен достъп до интернет и цифрова телевизия, без зависимост от климатичните условия, съобщи Мтел.

Към момента фиксираната мрежа на оператора покрива един милион домакинства в България.

Русе е следващото населено място след София, Варна, Бургас, Пловдив, Девня и област Велико Търново, в които потребителите получиха свързаност до 2 гигабита в секунда.

Коментари по темата: „Мтел пусна оптична мрежа в Русе”

добавете коментар...

  1. NoMatter

    Нищо не се казва за кварталите, в които се пуска тази услуга. И за цената – нищо.
    А в панелките на кв.Дружба не живеят най-платежоспособните ползватели на Интернет, които за 15,90 лева на месец при двугодишен абонамент едва ли ще се редят на опашка.

  2. Русенка

    айде, най-сетне и ние русенци да имаме тази услуга.

  3. no name

    верно е, че са доста странни коментарите под тази статия…

    за толкова години които следя сайта за първи път виждам подобни коментари 🙁

  4. Икономист

    безплатен обяд няма… по-важно е да има качествени услуги.

  5. Martin Nikolov

    Аз не съм от Русе, ама все пак мисля, че всеки човек трябва да се гордее с родния си град. Не ме интересува живо Мтел, но все пак мисля, че иновативния интернет е по-добър от някакви стари кабели, които само се пречкат и дават на късо. Нали знаете като завали един град или задуха малко вятър какво се случва със “солидната” връзка.

  6. Деян

    И аз съм от Русе, ама си знам, че Русе е голям областен град и не се считам за комплексар, за да го кажа? Кой на кого плаща и за какво, нямам идея. Аз не съм абонат на Мтел, но се радвам за новата мрежа. Какъв смукач? Ти от Русе ли си? Знаеш ли в Русе колко е зле нета и за какви връзки става въпрос, за да се вържеш на нещо евтино и читаво? Явно…хич не си запознат, човече…

  7. Ивайла

    а бе предпочитам да плащам сметки за GPON,отколкото да съм откъсната от света, щото един мост с Румъния не стига.

  8. :)

    е то е ясно че половината от тия които са написали “русе е голям областен град и му трябвало такова нещо” са платените агентчета на МТЕЛ 🙂

    Какво му е трябвало на Русе – още един безмилостен смукач на населението чрез месечни сметки 🙂 Да ви е честит, дето се вика!

  9. start

    Много странни коментари. И аз съм от Русе и се радвам да има такива неща, обаче ми е супер неестествено да пиша “Русе е голям областен град…” Някак ми е комплексарско, а ние в Русе знаем, че не сме комплексари. Много ми приличат на клакьорски тези постове. Само забележете как са се наредили с едни имена – хем първо, хем второ. Проверете коментарите на други статии и помислете има ли така наредени като синджир имена. Май Мтел са се престарали с мажоретките си.

  10. Милен

    най-сетне и ние да имаме шанса до тази тефнология GPON, при нея качеството на интернет е в пъти по-добро.

  11. Стефания К.

    Нормално е такъв голям областен град да има интернет от високо поколение! Даже не разбирам какво се учудвате, сякаш чудо е станало!

  12. Мариета Васиелва

    Аз съм от Русе и ще съм много доволна, ако най-накрая се случи нещо нормално в този град! Определено новата мрежа ще ме развесели повече от висящите кабели, които дават на късо!

  13. Стефан Царевски

    Русе е град, в който това наистина е новина. Русенци са готини хора и заслужават подобен “лукс”. След толкова много време, наистина някой се сети!

  14. Рени

    Браво! Най-после и в нашия град ще има интернет на ниво 🙂

  15. Lena

    Голям град е Русе, определено имаше нужда от подобно нещо!

  16. Габриела

    Русе е голям областен град и имаше нужда в инфраструктурен план да разполага с услугата на Мтел, в това отношение града значително дръпва.

  17. Anonymous

    yes

Коментар