Канадска компания отваря ИТ център в Русе

„След пандемията много от хората се завърнаха в родните си места, за да работят дистанционно. Бихме искали да попълним именно тази празнина”, казва Любомир Овчаров
(снимка: Адастра България)

Българското подразделение на канадската ИТ компания Адастра отваря нов офис в Русе, след като разви бизнеса си в София, Варна и Пловдив. Фирмата обяви, че ще наеме 50 специалисти с опит в областта на анализа на данни от крайдунавския град и региона.

„Избрахме Русе, защото вярваме, че градът има силен потенциал от млади и опитни таланти, и с необходимата подкрепа може да се развие във водещ технологичен център в България. Желанието ни е да дадем възможност на хората, които обичат града и искат да живеят в него, да развиват своята ИТ кариера”, сподели изпълнителният директор на компанията Любомир Овчаров.

Наетите в офиса в Русе ще могат да работят при дистанционен или xибpидeн мoдeл, в зависимост от проекта, по който са ангажирани. Компанията обмисля и създаване на специален курс на обучение, съвместно с Русенския университет „Ангел Кънчев“ на тема „Data Analytics in the Cloud”, който ще се води от консултанти на Адастра.

„След пандемията много от хората се завърнаха в родните си места, за да работят дистанционно. Бихме искали да попълним именно тази празнина -  да работиш от своя град, но да запазиш възможността да отидеш в офисно пространство и да поговориш с колегите си на живо, да правиш разработки рамо до рамо с някой от екипа си”, допълни Овчаров.

Кoмпaниятa, която вече има близо 400 служители в офисите си в София, Варна и Пловдив, планира в близко бъдеще да разшири присъствието си и в други градове на страната. Консултантите на Адастра работят по разнообразни проекти за глобални клиенти, на които доставят комплексни ИТ решения, свързани с обработка и управление на данни.

Адастра си партнира с голяма част от университетите в страната и заедно с тях разработва бакалавърски програми и магистратури, гост лекции, мастър класове и отворени курсове. В допълнение, Адастра Академия е разработила над 60 вътрешни обучения и курсове.

Коментар