Свикват извънредно заседание на Съвета по киберсигурност

Киберсигурността стана все по-гореща тема за правителствата по целия свят
(снимка: CC0 Public Domain)

Министърът на електронното управление Божидар Божанов свиква утре, 5 май, извънредно заседание на Съвета по киберсигурността към Министерски съвет, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

На съвета ще бъдат обсъдени актуалната ситуация и съществуващите заплахи за киберсигурността в страната, както и мерки за повишаване на киберсигурността и реакция при киберзаплаха или възникнали киберинциденти, застрашаващи националната сигурност.

Това е първото заседание на Съвета, откакто министър Божанов пое председателството му, след гласувана от парламента поправка в Закона за електронно управление през февруари.

Съветът по киребсигурността е консултативен орган, който анализира тенденциите на киберзаплахите, рисковете, методите за противодействие и за развитие на необходимия капацитет.

Органът разглежда също приоритетите за изграждане и развитие на човешки, технологични, инфраструктурни, финансови и организационни компоненти и при необходимост предлага решения и действия по отношение на тях.

Коментари по темата: „Свикват извънредно заседание на Съвета по киберсигурност”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Никой няма да уволни калинките по гишета и канцеларии и гишета, както и никой не закача мургавите българи. Това са хардкор избиратели.

  2. VM майка

    Вземете оправете тая кенефна държава бе за отварене на бизнес сто разрешения и въпреки електронен подпис и кво ли не постоянно лично ходя при толупи да раздавам пари на куцо кьораво и сакато. За внос на един сак чорапи 5 декларации при 5 гишете ,,,Сложете Линуйкс навсякъде сървъри и ги дайте на големите IT да се грижат за тях и сигурността им Инсталирайте им на другите по един втвърден DoD Win10 Secure Host Baseline на всички калинки и уволнете непригодният държавен хрантутляк ,свикнал да потпръдва по 8ч. и да носи разни папки на хартия.Въведете качествена Идентификация двуфакторна за да се знае по всяко време всеки хрантутляк какво прави къде е и кой се логва. Аман и бактън

  3. Anonymous

    На този съвет има един-двама, които имат познания и опит по кибер сигурност. останалите дори и не са чували какво е това и дали има почва у нас… Социалистически сбирки си правят да отчитат дейност.

Коментар