Аксенчър отваря 60 работни места в Русе

Мениджъри от Аксенчър обсъдиха с кмета на Русе възможностите за задържане на талантите в града
(снимка: Аксенчър България)

Технологичният център на Аксенчър в България обяви, че разкрива 60 позиции за дистанционна работа в Русе, в сферата на информационните технологии. Мениджъри на компанията се срещнаха с кмета на Общината – Пенчо Милков, за да обсъдят възможностите за сътрудничество и подкрепа на специалисти в ИТ сферата от града.

Сред отворените позиции за дистанционна работа в Русе са Junior Developers, Java Developers, Senior Java Developers, Front-End Engineers, DevOps, Testers и др., уточниха от компанията. Стремежът на Аксенчър е да създаде повече възможности за професионална реализация и подобряване на стандарта на живот на специалистите в региона.

В дългосрочен план, Технологичният център на Аксенчър у нас планира да разшири своята дейност на местно ниво, като предоставя и финансова подкрепа на част от студентите в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев”.

„Намерението ни е в следващата година и половина да разкрием над 60 работни места в Русе и региона, като дадем още една причина на хората, които ги заемат, да работят и да се развиват в града. Желанието ни е да достигнем до утвърждаването на 100 работни места за периода”, сподели Петър Торнев, директор на Технологичния център на Аксенчър в България

Ключов стимул за кандидатите ще бъде и заплащането, което не се различава от това на специалистите в София или Пловдив, подчерта мениджърът.

„Градът ни има голям потенциал за развитие, а ключов двигател в тази посока са специалистите, търсещи професионална реализация на място, и студентите в Русенския университет. Заедно с Технологичния център на Аксенчър ще работим за повишаване на осведомеността за възможностите, които компанията предоставя, като нейни представители ще се включват активно в богатата събитийна програма на града и в подкрепа на проектите, реализирани от Общината”, коментира от своя страна Пенчо Милков, кмет на Община Русе.

Разкриването на работни позиции в Русе е следващ етап в развитието на Технологичния център на Аксенчър, който вече притежава офиси в София и Пловдив, където работят над 230 души.

Коментари по темата: „Аксенчър отваря 60 работни места в Русе”

добавете коментар...

  1. Фофу

    “Работни места се отварят само защото Работодателя ИМА ИЗГОДА да го прави.” Сериозно. Брех човек, ти ме светна във вселенска конспирация.

    Доста съм разсъждал между другото и за разлика от теб казвам какви са ми изводите.
    По-добре каквато и да е работа отколкото никаква. ЗАЩОТО, до повишение се стига когато има повече работа и се стигне до състезание между фирмите за хора. Т.е. за да имаш двама работодатели, първо е било един или философски казано, за да стигнеш до Б трябва да си стъпил на А. Така е било винаги и така ще бъде.

    Това важи и за разселването към по-малките градове. Когато София се пренасити на хора и позиции се налага, да минат към по-малките градове., т.е пак имаш А за да стигнеш до Б. Но от това имат полза семействата чийто деца, съпрузи или съпруги не трябва да пътуват или цялото семейство да се мести в гъчканицата. Да, заплатите може да са по-малки, но за това към първа точка от което казах.

    А в провинцията просто за грях стоят празни училища, детски градини, къщи и т.н., а в София не можеш да се обърнеш от коли и навалица.

  2. :o)

    Приятел (Фофу) не съм аз работодател, не ме мисли мен 🙂
    Просто разсъждаваме малко над ситуацията.
    Ако си мислиш че някой ОТВАРЯ работни места, просто ей така за да имат хората в някакъв
    регион работа, много дълбоко се лъжеш.
    Работни места се отварят само защото Работодателя ИМА ИЗГОДА да го прави.
    Така е било винаги и така ще бъде.
    А защо всичко е съсредоточено в София и в страната няма работа е една много дълга дискусия, която определено не бих започнал тук в някакви коментари към ИТ новини.
    Но , ако претендираш че си в ИТ сектора и си грамотен човек, мисля че трябва да
    разсъждаваш малко повече над тези теми.
    Отдавна май си се откъснал от Българската действителност и ти личи 🙂

  3. Фофу

    :o) 24/09/2021 12:27 Ясно е вече че си Бг работодател и че яка треска те тресе. Като се почне от обидите ти към жените, че всеки реверанс било наколенка към големия брат и се стигне до днес.
    Всички реват, че само 2-3 града в Бг се развиват, но при теб пак има проблем.
    “Отворили са за да лапат евтини млади служители от ТУ Русе … ” И какво, по-добре щеше да е да си стоят у тях тези служители или да бъдат принудени да пътуват до София. И да се добавят към общата гъчканица.
    А колко евтини, ами дай една обява, да чуем какво точно казва, и тогава да мислим колко са евтини.

  4. Anonymous

    Аз пък съм на мнение, че това е една от много малкото чуждестранни инвестиции, и освен ако дадената инвестиция не е някаква 100% пълна гавра, то трябва да и се порадваме. Тези хора ще имат работа, възможност за добър старт, някакво развитие (или поне придобиване на опит) в корпоративния сектор.

  5. :o)

    Отворили са за да лапат евтини млади служители от ТУ Русе, много ясно.
    Това дето заплатите ще са като в София, ме напушва смях.
    Ако беше така щяха да си отворят в София втори офис, на Софийски заплати и наеми 🙂

  6. win11pro

    А кмета какво общо има с ИТ-то, а нищо, мерси, моля, ко не!

Коментар