Apple поевтиня след представяне на iOS 7

Apple регистрира спад на борсата след като представи новата си платформа iOS 7

Apple регистрира спад на борсата след като представи новата си платформа iOS 7

Акциите на Apple загубиха вчера 0,66% от стойността си, падайки до 438,89 долара за брой след представяне на новата мобилна платформа iOS 7.

Пазарната капитализация на компанията възлиза на 412,6 млрд. долара, по данни на Nasdaq. В сравнение с максимума, регистриран през септември 2012 г., сега една акция на Apple се търгува с 35 цента по-евтино.

Натиск върху позициите на компанията оказват конкурентът Samsung и многото други производители на Android устройства, коментира анализаторската компания Evercore Partners пред Файненшъл Таймс. Отношението на инвеститорите към ИТ гиганта от Купертино е започнало да става отрицателно.

В началото на юни Блумбърг съобщи, че Apple планира програма за замяна на стари модели iPhone с нови от пето поколение срещу доплащане. Някои анализатори изтълкуваха това като признак за трудности в продажбите на iPhone 5.

По-рано тази седмица Apple обяви редица нови продукти, вкл. мобилната операционна система iOS 7, която вече е достъпна за разработчици. Финалната версия на платформата за крайни потребители ще излезе през есента, но точната дата не беше съобщена от Apple.

Коментар