Xerox въвежда мощен работен център

Xerox пусна на пазара ново монохромно лазерно А3 устройство за печат, копиране и дигитализиране на документи в цвят. WorkCentre Pro 4595 разширява продуктовата линия на компанията в най-високия офисен клас машини и началния сегмент на устройства за производствен печат.

Моделът е предназначено за средни и големи работни групи, които печатат значителни обеми черно-бели документи, като държавни учреждения, университети, телекоми, банки, застрахователни компании, големи търговски компании, центрове за печат и размножаване на документи и др.
Новото устройство предоставя впечатляваща скорост от 95 страници в минута, като първата страница излиза само за 3 сек. Високата резолюция от 2400×2400 dpi осигурява високо качество и контрастно изображение и на най-малкия детайл в отпечатаните документи, посочиха от Xerox.
WorkCentre Pro 4595 разполага с 512 MB памет, 750 MHz процесори 40 GB твърд диск. Поддържа принтерните езици PCL и PostScript.
Капацитетът на тавите за хартия достига внушителните 8225 листа, като дозареждането с хартия е възможно и по време на работа на машината. Новото устройство работи с широк спектър от материали за печат, до 216 гр/м2.
Възможността за работа в многозадачен режим е полезна при големи работни групи. Различни портребители могат едновременно да принтират, сканират и копират, без това да окаже влияние върху скоростта на WorkCentre Pro 4595. 
Широкият спектър от довършителни операции позволява производството на малотиражна редакционно-издателска продукция, например за целите на образователни учреждения. Машината поддържа възможност за висококачествено цветно сканиране със скорост 100 стр. в минута и полезната функция за получаване на сканираните материали по имейл (scan to email).
Решенията за вградена сигурност на WorkCentre Pro 4595 помагат на потребителите да защитят конфиденциалните си документи. Такива са функциите secure print” (защитен печат) за отпечатване на поверителни материали чрез въвеждане на потребителско име и парола и optional security kit” (допълнителен модул за сигурност), който включва криптиране на информацията върху хард диска на WorkCentre Pro 4595, както и електронно презаписване на документите. Последната функция е базирана на алгоритъм, разработен в американското Министерство на отбраната.
Интелигентната система Job Accounting позволява отчитане на всички изпълнени задания – имена на файловете, време за печат, брой отпечатани страници и количество използван тонер. Това дава възможност лесно да се отчетат всичките разходи поустройството, за да бъдат разпределени по отделите във фирмата.
Устройството предоставя лесен за работа графичен интерфейс, който, по думите на компанията, помага дори и на неопитните потребители да се ориентират бързо в работата с машината.

Коментар