Уеб софтуер улеснява изпращането на големи файлове

Популярна уеб базирана услуга опростява изпращането на големи файлове по електронната поща. YouSendIt.com решава проблема с ограниченията в обема на прикачените към имейла файлове и се явява алтернатива на FTP технологията.
Изпращането на електронни документи с големина над 10MB, фото и видео по електронната поща може да се окаже не толкова лесно. Клиентските имейл приложения ограничават размера на прикачените файлове, което принуждава потребителите да използват FTP сайтове или да изпращат електронните си документи късно през нощта, когато трафикът е по-малък. 
FTP обаче не е възможно най-лесната технология за тази цел, тъй като изисква от потребителите известни технически познания. На бизнеса може да се наложи да въвежда своите клиенти в начина на използване на FTP, което е свързано с неудобства.
И тук на помощ идва услугата на You Send It, която позволява на обикновени потребители и фирми да изпращат големи файлове до всеки, по всяко време и на всяко място, без да е необходимо инсталиране на какъвто и да е софтуер. Услугата е проектирана да улесни максимално получаващата страна.
Потребителите избират файла, който искат да изпратят, и го ъплоудват на сървъра на You Send It. Получателят на файла бива известен от You Send It с имейл, в който има линк към файла. Когато кликне върху него, получателят стартира процеса на даунлоуд.
От компанията изтъкват и предимство в сигурността на своята услуга спрямо FTP. Така например, клиенти, които теглят информация от FTP сайт, могат да видят папките и на останалите потребители.
Освен това са възможни и проблеми с актуалността на файловете. Т.е. да се окаже, че една от двете страни не работи с последната ревизирана версия на даден документ, което води до несъответствия и загуба на време при групова работа.
Услугата на You Send It е по-сигурна и по-икономична алтернатива на нощните изпращания на файлове, които отнемат часове и може да струват скъпо. You Send It предлага достъпна цена, SSL кодиране и защита с парола.
Повечето потребители на услугата, наброяващи около 5 милиона, са от средите на малкия бизнес и домашните професионалисти. Те работят постоянно с големи файлове с изображения, аудио, видео, PDF документи и презентации на PowerPoint. Yo Send It предлага на тези клиенти няколко схеми на абонаментно обслужване.
Безплатна базова услуга се спонсорира от реклами на нейните страници и е ограничена до файлове с размер 100 MB. Потребителите могат да изпращат произволен брой файлове едновременно до 100 получателя. Последните, от своя стана, имат на разположение седем дни, за да изтеглят файловете. За изпращане на единични файлове с размер от 101 MB до 2 GB е достъпна опцията “pay-per-use” срещу $3.99.
Друг схема на обслужване предвижда срещу месечна такса от  $4.99, без реклами, изпращане на множество файлове едновременно с обем до 2GB, а получателят има на разположение 14 дни за даунлоуд.
Бизнес плановете на You Send It варират от $19.99 до $29.99. Потребителите получават редица екстри, вкл. уведомления кога е пристигнал файлът, кой го е получил и др.

по темата: „Уеб софтуер улеснява изпращането на големи файлове”

добавете коментар...

  1. А-ха

    Вярно, че малко са пресилени тези предимства, но всеки се рекламира продукта. А като се има предвид, че на американците всичко трябва да им поднесено по на-простия начин, да не мислят изобщо, затова и този продукт има 5 милиона потребители

  2. Avatar

    Какви предимства бе?! С ftp можеш да работиш и през windows explorer, потдържа SSL, ВИНАГИ е с парола, спокойно могат да се скрият папките на другите потребители и отнема 10 минути да се напише скрипт който уведомява чрез мейл ако определен файл е обновен! Стига бе – това са пълни глупости!

Коментар