Безплатен пакет на IBM подпомага малкия бизнес

Нова версия на безплатния пакет от инструменти за малкия бизнес SME Toolkit пусна компанията IBM. Партньор в тази инициатива на Биг Блу е организацията IFC, която е част от финансовата група World Bank и се занимава с инвестиции в частния сектор, съобщи CNews.
SME Toolkit предоставя на предприемачите набор от средства, които ще им помогнат да внедрят методики за устойчивост на бизнеса в области като финанси, маркетинг,  управление на кадрите, спазване на изискванията на законодателството и др.
Продуктът ще бъде достъпен в 24 страни по света, с поддръжка на 13 езика. Инициативата се поддържа от регионалните партньори на ISF, които имат грижата да настройват и локализират инструментите на пакета.
SME Toolkit включва онлайн-калкулатор за определяне на потребностите от финансиране, софтуер за създаване на уеб сайт, бизнес форми за оценка на качествата на служителите, инструменти за поддръжка на он-лайн конференции, блогове и съвместни календари, конструктор на анкети и многоезиков бизнес каталог.
Съвместната програма на IBM и ISF предвижда също обучения за въвеждане в бизнеса, както и подготовка за излизане на международния пазар.

Коментар