Чехи създадоха летящ велосипед

Летящото колело може да вози в момента човек не по-тежък от 73 кг

Летящото колело може да вози в момента човек не по-тежък от 73 кг

Три чешки компании създадоха съвместно електрически велосипед, който може да лети. Прототипът на Flying Bike, показан на изложение в Прага, прилича на обикновено колело с тази разлика, че има шест витла – две отпред, две отзад и по една от двете страни.

Витлата се задвижват от шест електродвигателя, захранвани от акумулатор. Цялата конструкция тежи 95 килограма. Прототипът на колелото може да издигне във въздуха човек, чието тегло не превишава 73 килограма.

В момента летящото колело е в етап на разработка, а управлението се осъществява с помощта на дистанционно устройство. Завършеният Flying Bike обаче ще се пилотира от човек, уверяват разработчиците.

Максималното време за полет на прототипа с едно зареждане на акумулатора е само пет минути. Като се има предвид, че капацитетът на батериите се удвоява на всеки десет години, може да се очаква, че в бъдеще летящият велосипед ще намери приложение в спорта, туризма и други области, коментират от компанията Duratec Bicycles.

Коментари по темата: „Чехи създадоха летящ велосипед”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Това нещо може да стане, но само с Бифиелд-Браун ефект-а. Той се състои в направа на плазма чрез кондензатори с ВН. станиолче за плюс и медна тел 1 мм за минус. Тогава му подайте малко по-вечко волтажец – примерно 31 KV до 1 MV. Т’ва е – после се кефете! Няма да са необходими и батерии – тока ще е от свободна енергия… изобщо технологията е СБЪРКАНА на 100%

  2. хосе халапиньо

    само си губят времето с глупости, вместо да направат летящо килимче 🙂

  3. nekoii

    E tea 4exi opraiixa ne6tatas.

  4. ДЕЯН ВАНКОВ НЕПУШАЧ

    ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА ОТСЛАБВАМ

Коментар