Наши математици са четвърти в света

Четвърто място в своята група завоюваха в тазгодишното издание на конкурса младите математици от училището в столичния кв. Младост. Те премериха сили с 44 отбора от 12 страни в най-силната олимпиада в света за тяхната възраст.

“Доволни сме от представянето на момчетата, те постигнаха много високи резултати в извънредно силна конкуренция”, коментира Димитър Димитров, научен ръководител на отбора на 125-то СОУ.

“Бяхме в най-силната група и четвъртото място в нея е високо постижение. Само 2 точки не достигнаха за бронзово отличие в индивидуалното класиране на най-успешния ни състезател Антон Пенов”, допълни той.

За добрите постижения на приятелите на математиката от 125-то СОУ, компанията Prestigio награждава всички състезатели в отбора и техните треньори с Prestigio USB Leather Drive 2GB.

Тази година традиционният 11-ти Турнир на Градовете По Льонг Кук (Po Leong Kuk) събра в Хонконг 44 отбора, разделени в 4 групи. Самото състезание протича в отделните групи и показаните резултати се отчитат за груповото и общото класиране. Голямата отборна награда печелят представителите на Филипините, информираха водачите на отбора.

Коментари по темата: „Наши математици са четвърти в света”

добавете коментар...

  1. BgSupport

    Kakva e taja fla6ka we kade sa im laptopite na tezi mom4eta. sram me e 4e sme Bg

Коментар