Sophos Anti-Virus за Windows Vista спечели наградата VB100

 
Лидерът в доставката на решения за IT сигурност и контрол Sophos съобщи, че продукта Sopos Anti-Virus 7.0.0 бе удостоен с престижната награда на списание Virus Bulletin – VB100. Продуктите на Sophos печелят наградата за 39 път, което потвърждава възможностите на Sophos за 100% засичане на in-the-wild вируси и тяхната позиция като доставчик на един от най-мощните инструменти за антивирусна защита, предлагани на пазара.
 
Вирус Бюлетин тества 20 различни антивирусни продукта, като изследва техните възможности за засичане на вируси, липсата на фалшиви съобщения за грешки и скорост на сканиране при Windows x64 Business Edition.
 
Sophos успешно засече всички in-the-wild вируси ( 100% идентифициране на файла – полиморфни низове, червей и DOS вируси ) без фалшиви съобщения за грешки, надминавайки по показатели останалите участници в теста.
 
In-the-wild:
100.00%
In-the-wild (on-access):
100.00%
File infector:
100.00%
Worms and bots:
100.00%
DOS:
100.00%
False positives:
0
„По време на тестовете на 64-bit Windows Vista, Sophos Anti-Virus се представи превъзходно, благодарение на възможностите си за детайлно конфигуриране, скорост и възможности за откриване на вируси” сподели Джон Хоус технически консултант на Virus Bulletin. “С осигуряването на защита срещу всички in-the-wild вируси без фалшиви съобщения за грешки, Sophos заслужено получи поредната си награда VB100” добави още той.
 
Всички продукти на Sophos използват една и съща технология за защита срещу вируси, червей, спайуер, троянски коне и други видове зловреден код, осигурявайки по този начин високо ниво на защита за цялата операционна система.
 
Наградата VirusBulletin 100%
 
Наградата VirusBulletin 100% се присъжда на тези продукти които са дали най-добри резултати при засичането на така наречените in-the-wild вируси. За разлика от други подобни тестове, VirusBulletin използва само актуалните WildLists в своите тестове. Това гарантира достатъчно реална преценка за възможностите на продуктите номинирани за наградата VB 100. Повече информация за VirusBulletin можете да намерите и на сайта www.virusbtn.com
 
SophosPlc.
 
Sophos е един от водещите доставчици в света на цялостни решения за защита на бизнес, образователни и правителствени организации – предпазвайки ги от вируси, спам, шпионски програми, нежелани приложения и зловреден код, както и неконтролиран достъп до мрежата. Sophos осигурява лесни за използване продукти на повече от 100 милиона потребители в повече от 150 страни по света. Благодарение на 20 годишния си опит и глобална мрежа от центрове за анализ, компанията реагира светкавично на всички заплахи от зловреден код и достига едни от най-високи нива на одобрение от своите клиенти сред останалите участници на пазара в тази индустрия. Sophos е мултинационална компания с офиси Бостън, Оксфорд и др. Представител на Sophos за България е фирма Немечек България. Повече информация за продуктите на Sophos можете да получите на сайта на фирмата – www.nemetschek.bg или на посочените там телефони и адреси.

Коментар