Dell е готов с първия си таблет компютър

До края на годината на пазара се очаква първият таблет компютър на американската компания Dell, носят слуховете в интернет. За новото начинание на Майкъл Дел, който ръководи втория по големина в момента доставчик на РС в света, се говореше още от пролетта, като вече са известни и конкретни технически параметри на таблета.
Моделът Latitude XT Tablet PC идва с 12,1-инчов, широкоформатен екран с резолюция 1280х800 точки и светодиодна подсветка. Като опция ще се предлага и дисплей за работа на ярка слънчева светлина.
Различните конфигурации на компютъра ще използват едно- и двуядрени ULV процесори на Intel, а операционната система ще бъде Windows Vista.
Таблетът ще предложи богат набор от комуникационни възможности. Latitude XT ще поддържа  безжични интерфейси Wi-Fi 802.11n и Bluetooth (опция), както и широколентови мрежови услуги HSDPA/EV-DO Rev.
На разположение на потребителите ще бъдат три USB порта и FireWire, мрежов интерфейс Ethernet, слотове за ExpressCard и SmartCard (опция), VGA изход и четец на пръстови отпечатъци.
Към момента няма информация за цената на таблета. Очаква се Dell да позиционира своя нов компютър за нуждите на студенти, корпоративни бизнес потребители и публичния сектор.

Коментар