Български проект на финал в бизнес състезание на Intel

Българската проект за дизайн на игри Gameleon зае четвърто място в състезанието Intel Business Challenge Europe 2013 в Дъблин

Българската проект за дизайн на игри Gameleon зае четвърто място в състезанието Intel Business Challenge Europe 2013 в Дъблин

Intel обяви победителите в европейското състезание за насърчаване на предприемачеството. Сред тях и е българският проект Gameleon.

Италианският отбор Sensing ElectroMagnetic Plus (SEM +) спечели най-голямата награда на Intel Business Challenge Europe 2013 с технология, която въвежда третото „тъч” измерение в потребителската електроника и позволява по-естествено взаимодействие между хората и устройствата.

SEM+ слоят открива позицията и интензивността (натиска) на множество контактни точки на повърхността, дори тя да е извита или гъвкава. Приложена на потребителски електронни устройства, технологията позволява по-естествено взаимодействие между хората и устройства.

Решението за сигурност Excalibur от Словакия получи второ място. С възхода на „интернет на нещата” (Internet of Things), Excalibur има за цел да осигури безпроблемно удостоверяване между всички потребителски сметки чрез мобилен телефон.

Трето място бе присъдено на решенията за имплантируеми биоматериали Tensive от Италия, а на четвърто място е българската платформа за дизайн на игри Gameleon. На пета позиция е иновативната техника Catheter, създадена от датския отбор BioRepeller.

Петимата победители ще се състезават на Intel Global Challenge в Калифорнийския университет в Бъркли през октомври 2013 г. В състезанието участваха хиляди студенти от 27 страни в региона EMEA. Топ 24 отбора от 9 страни бяха избрани за Европейските финали в Дъблин, Ирландия.

Коментар