Първата Podcast услуга в България стартира Радио Hot FM

12-06-2006 – Радио Hot FM
Първата Podcast услуга в България стартира Радио Hot FM
Благодарение на технологията на Apple, притежателите на iPod ще могат да слушат любимите си предавания, когато пожелаят, без да се налага да бъдат в точния час на честотите на радиото. Най-интересното от ефира ще бъде качвано на сървър, където ще e достъпно за слушане отново и отново. 
Всеки притежател на iPod получава програмата iTunes на диск, която автоматично разпознава избрания подкаст. Ако слушателят харесва дадено радио шоу, може да се абонира за него, а iTunes автоматично проверява дали на сървъра е качен новият брой на предаването.  
Този вид услуга е най-широко разпространена във Великобритания, а най-често използвана е от слушателите на програмите на BBC. За първи път у нас Радио Hot FM въвежда тази възможност за аудиторията си, като за целта изгражда подкаст сървър. На http://podcast.radiohotfm.com ще бъдат достъпни и предаванията на другите две програми на медийната група Fashion FM – Радио FFM, което звучи във всички OMV бензиностанции и интернет радио Emotion за поп и денс музика.

Коментар