Шнайдер Електрик въвежда решения за дейта центрове

За бизнеса има значение всеки ват електроенергия и всеки метър пространство, заяви Петър Николов от Шнайдер Електрик България ЕООД

За бизнеса има значение всеки ват електроенергия и всеки метър пространство, заяви Петър Николов от Шнайдер Електрик България ЕООД

Шнайдер Електрик, експерт в енергийния мениджмънт, въвежда интегрирани решения за сървърни зали и дейта центрове, включващи захранване, охлаждане, управление и услуги.

„Изправени сме пред нарастващо потребление на енергия, растящи цени и ограничени енергийни ресурси. ИТ средата също се променя драматично – виртуализацията и използването на облачни услуги се развиват мълниеносно и се разпространяват като пожар – на всеки 6 секунди някой включва нова виртуална машина. В тази динамична ситуация за бизнеса има значение всеки ват електроенергия, всеки метър пространство, всяка минута и най-вече всяка похарчена стотинка”, заяви Петър Николов, вицепрезидент ИТ бизнес на Шнайдер Електрик България ЕООД.

Интегрираните решения за сървърни зали и дейта центрове, които компанията представи у нас, намаляват разходите и оптимизират инфраструктурата, допълни Николов. NetShelter CX Office Enclosure, например, е решение с интегрирано охлаждане, потискане на шума и захранване, предназначено за компании с ограничено пространство, които искат да създадат или разширят мрежовия шкаф или сървърно помещение. Шкафовете, изработени от композитен дървен материал, се предлагат в размери 18U, 24U и 38U.

NetShelter CX Office Enclosure елиминира нуждата от специално предназначено пространство за ИТ оборудване, като позволява на потребителите да инсталират мрежов шкаф или сървърно оборудване навсякъде. В допълнение, решението съчетава висока термична устойчивост и потискане на шума с цялостна „plug-and-play” архитектура.

StruxureWare for Data Centers пък e софтуерен пакет за управление, обхващащ всички аспекти на физическата инфраструктура в центровете за данни и е предназначен за оптимизиране на експлоатационната готовност и ефективността. С негова помощ мениджърите на центрове за данни могат да управляват компонентите от ИТ помещението, захранването и качеството на електроенергията в сградата, охлаждането на центъра за данни и оборудването, както и безопасността на физическите системи.

Друг продукт на компанията е StruxureWare for Data Centers: Operations. Този софтуер служи за управление на инфраструктурата в центъра за данни, където ограниченията в мощностите, честите промени и експлоатационната готовност са ежедневни предизвикателства. StruxureWare Operations дава възможност за прогнозиране на бъдещите бюджети за разширяване и обединяване на операциите в центровете за данни, както и влиянието на тези промени върху различни аспекти на производствения обект.

Коментар