Нови HP ProLiant сървъри опростяват ИТ средата

HP MicroServer Gen8 споделя и защитава критичната информация в централен сървър

HP MicroServer Gen8 споделя и защитава критичната информация в централен сървър

HP обяви нови ProLiant сървъри, предназначени за малки и средни предприятия (МСП). Компанията набляга на опростеното внедряване, управление и поддръжка на ИТ инфраструктурата с тези машини.

По-малките предприятия като търговци на дребно, лекари на частна практика и агенции за недвижими имоти имат нужда от опростени, скалируеми и разходо-ефективни решения, за да задвижат бизнеса си, посочи HP при представяне на сървърите на клиентско събитие за Северна и Южна Америка – HP Discover.

Съдейки по текущите тенденции, поне 5,1 милиона малки предприятия в цял свят ще закупят първия си сървър в рамките на следващите пет години, прогнозира консултантската компания AMI Partners.

HP позиционира новия си HP ProLiant MicroServer Generation 8 (Gen8) като вариант за първи сървър, с опростена инсталация, управление и поддръжка чрез технологиите HP Smart Technologies. Машината осигурява централизиран достъп на служителите и е достатъчно малка и тиха, за да бъде поставена на бюро.

Проектиран за организации с по-малко от 10 служителя, HP MicroServer Gen8 споделя и защитава критичната информация в централен сървър. Данните и приложенията, които се помещават на сървъра, са достъпни отдалечено на практика всяко устройство в интернет чрез Microsoft Windows Server 2012 Essentials.

MicroServer Gen8 позволява също така на търговските партньори на HP да доставят на МСП нови услуги по партньорски програми чрез портала за облачно-базирани услуги HP Insight Online.

HP ProLiant DL320e Gen8 v2 е компактен, еднопроцесорен сървър, подходящ за малък бизнес или търговска верига

HP ProLiant DL320e Gen8 v2 е компактен, еднопроцесорен сървър, подходящ за малък бизнес или търговска верига

Друга новост в сървърното портфолио HP ProLiant са разходо-оптимизирани решения за микро и МСП клиенти – сървърите HP ProLiant DL320e Gen8 v2 и HP ProLiant ML310e Gen8 v2.

HP ProLiant DL320e Gen8 v2 е компактен, еднопроцесорен сървър, с възможности за монтаж както в комуникационен шкаф, така и на всяко друго място. Сървърът е подходящ за еднозадачни приложения, например в малък бизнес или търговска верига, в сферата на фабричната автоматизация, медицината, транспорта, телекомуникациите и армията.

HP ProLiant ML310e Gen8 v2 е обновен, еднопроцесорен сървър с „tower” шаси и полезно действие от корпоративен клас за МСП с отдалечени офиси или клонове.

The HP ProLiant MicroServer Gen8 е достъпен в цял свят на стартова цена от 375 евро. Моделът HP ProLiant ML310e Gen8 v2 ще се предлага от следващия месец на стартова цена от 690 евро. HP ProLiant DL320e Gen8 v2 е достъпен в момента на цени, започващи от 750 евро.

Коментар