Нова система “чете” лошите намерения

Нова програма ще позволи на компютрите да разпознават враждебни намерения у  хората. Софтуерът се разработва от департамента по национална сигурност на САЩ.
Технологията ще изследва изражението на лицето и други неконтролируеми признаци, съобщават от Американската асоциация за съдействие в развитието на науката EurekAlert! Проектът е замислен с цел да предотврати влизането в САЩ на престъпници, в частност терористи.
Около 40 милиона души всяка година влизат в САЩ и всички те ще бъдат проверявани с новата система. Това обаче ще става незабележимо, като хората дори няма да бъдат спирани или отклонявани.
Датчиците ще събират информация за изражението на лицето, походката, кръвното налягане, пулса и изпотяването. За целта ще се използват лазерно и инфрачервено сканиране, аудио-и видеонаблюдение и други технологии.
Данните ще се подават към специализиран компютър, който ще ги обработва мигновено, като отчита културните и расовите различия. Ако някой бъде заподозрян от програмата, тогава службите ще го привикват на събеседване и евентуално ще го задържат.
Очаква се тестовете на новата технология за проверка да започнат през 2010-та, а две години по-късно всички входни пунктове в САЩ да бъдат оборудвани със системата.

по темата: „Нова система “чете” лошите намерения”

добавете коментар...

  1. преминаващ

    Леле мале.
    А сутринта си станал махмурлия, системата те разпознава че гледаш лошо и имаш лоши намерения (да се скараш например на мивката в кенефа) и те превикали на разпит.Доказвай после че не си терорист, че нема да взривяваш и да рошиш прекрасния и демократичен американски начин на живот.

Коментар