Въвеждат спални салони в самолетите

Немската авиокомпания Луфтханза възнамерява да въведе кревати на три етажа в своите самолети на мястото на обикновените седалки. По-точно, седалките в салона на икономичната класа ще се превръщат в легла, след като самолетът излети и набере височина.
Така пътниците ще прекарват дългите полети в сън, в хоризонтално положение, вместо свити на седалката, която колкото и да е удобна, все пак не може да се сравнява с леглото. В редица сайтове излязоха и компютърно генерирани модели на спалния салон.
Новите пътнически салони ще бъдат въведени в огромните авиолайнери Airbus A380. Решението на компанията за спалните е взето след допитване през интернет до нейните клиенти. Досега само клиентите от първа и бизнес класи ползваха подобни услуги.
На Луфтханза й предстои да разреши още някои технически проблеми, преди да въведе спалните и за обикновените пътници. Airbus 380 извършва полети от Германия до САЩ, Далечния изток, Южна Африка и Австралия. Удоволствието да спят удобно ще струва на пътуващите около 230 долара отгоре.

Коментар