Излиза реномиран лаптоп с Blu-Ray плеър

Японският гигант Sony ще пусне на пазара през следващата седмица лаптоп с Blu-Ray драйв. Технологията позволява запис и плейбек на видео с висока резолюция.
Sony Vaio AR Premium ще струва 3500 долара, съобщава cnet. Лаптопът идва с процесор Intel Core Duo, 1GB оперативна памет и 17-инчов екран.
Blu-Ray технологията е кандидат да замести сегашните DVD устройства. Зад нея стоят мощни компании като Sony, Samsung, Philips и други.
Конкурентите от Toshiba пък налагат технологията HD-DVD. Разликата между двете е, че Blu-Ray дисковете имат по-голям капацитет, но за сметка на това са по-скъпи от HD-DVD.
Към края на юни Sony ще пусне на пазара и настолен компютър с Blu-Ray драйв под името RC300. По-късно през годината се очаква компанията да включи новата технология и в конзолата си за игри PlayStation 3.
Междувременно, корейският производител LG съобщи, че работи по създаване на плеър, който ще може да възпроизвежда дискове и по двата стандарта – Blu-Ray и HD-DVD. Това, което всъщност искат и потребителите.

рубрика: Uncategorized

Коментар