Windows Phone привличала потребители на Android

Близо една четвърт от потребителите на Windows Phone устройства са мигрирали от Android, твърди Microsoft

Близо една четвърт от потребителите на Windows Phone устройства са мигрирали от Android, твърди Microsoft

Близо една четвърт (23%) от потребителите на устройства с Windows Phone преди това са ползвали Android, съобщи Сам Джордж, мениджър в Microsoft, по време на конференцията Build 2013.

Според Canalys, през 2012 г. делът на Windows Phone на световния пазар възлиза на 2,4%, като до 2017 г. може да нарасне до 12,7%. Strategy Analytics пък твърди, че две трети от смартфоните, доставени в света през първото тримесечие, се базират на платформа Android.

В периода от януари-март продажбите на Android смартфони са достигнали рекордния обем от 161 млн. броя. Предвид тези данни, делът на мобилната платформа на Google е нараснал до 75,2% при смартфоните.

Microsoft твърди, че много от бившите потребители на обикновени мобилни телефони отдават предпочитание на WP смартфони. Данните на компанията сочат, че 42% от сегашните притежатели на WP устройства преди са ползвали обикновени телефони, което свидетелства за интуитивния интерфейс на Windows Phone, в сравнение с конкурентните системи. Според Microsoft, броят на притежателите на обикновени телефони възлиза на 4 милиарда.

По данни на IDC, операционните системи Windows Phone и Windows Mobile имат дял от 2,6% на световния пазар, което поставя Microsoft на четвърто място сред най-големите разработчици на мобилни платформи. За сравнение, делът на Android възлиза на около 70%.

Според скорошен доклад на AdDuplex, смартфоните с Windows Phone 8 вече са по-популярни от устройствата под управление на Windows Phone 7.

Китайският производител на устройства Huawei посочва като проблем на Windows Phone необходимостта от плащането на лицензи за системата. В същото време Android е безплатна, отбелязва Ричард Ю, шеф на потребителското подразделение на Huawei.

Коментари по темата: „Windows Phone привличала потребители на Android”

добавете коментар...

  1. totyo

    Защото, у повечето хора такива хвалби, съобразно политиката на M$ и качеството на техните продукти, както и тяхната цена, предизвикват неудържим смях.

  2. 7yjft

    Странно защо не ти е странно когато други почнат да си хвалят по същия начин техните продукти.. Това си е напълно нормална практика.

  3. Anonymous

    Нали нещо трябва да кажат.
    Много префаляния дълго чакания???
    и накрая кво, БОКЛУК

  4. anubis014

    Шегаджии

  5. nikito_blend

    Много са ми смешни от Майкрософт като започнат да си хвалят боклуците.

Коментар