Autodesk завърши придобиването на NavisWorks за $26 млн.

В края на миналата седмицалидерът в проектантския софтуер Autodesk обяви, че е завършила закупуването на NavisWorks за цена от $26 милиона плюс корекция на оборотния капитал. NavisWorks е частна компания със седалище в Шефилд, Англия, която предоставя софтуер за 3D координация, сътрудничество и последователност при проектиране и строителство. 
С придобиването Autodesk разширява своето лидерство в сферата на 3D софтуера за архитектурно проектиране, инженеринг и строителство (AEC), за корабостроене и промишлено проектиране, посочиха от компанията.  
Autodesk и NavisWorks планират да разработят съвместно и да предоставят още по-завършен програмен пакет решения за проектиране и строителство. Добавянето на технологиите на NavisWorks към портфолиото на Autodesk ще даде възможност на клиентите на компанията да съберат в едно проектна информация от многобройни платформи, включващи както решения на Autodesk, така и решения, създадени от други компании.
„Autodesk продължава да е отдадена на задачата да предоставя на бизнеса Инструментите на NavisWorks дават възможност на АЕС професионалистите да консолидират различни по формат данни, за да реализират критичните за тяхната мисия работни потоци”, каза Джей Бхат, старши вицепрезидент в Autodesk AEC Solutions.

Коментар