Американците много доволни от Yahoo

 
Интернет компанията Yahoo получи добри вести. Ново проучване установява, че потребителите са по-задоволени от Yahoo, отколкото от другите търсачки и портали.

Според American Customer Satisfaction Index на университета в Мичиган, резултатът на Yahoo в индекса се е увеличил с 3.9% на 79 за последната година, докато този на Google е паднал с 3.7% на 78 точки. Все пак обаче е трудно резултатите да бъдат разчетени, тъй като проучването обединява две различни категории – търсачка и портал, писа CNET News.

Без съмнение, Google има смазваща преднина, когато става дума за търсене, но не е портал. От своя страна, Yahoo е втора при търсенето и е водещ портал. Това означава, че годишното проучване намира Yahoo за по-добре задоволяваща потребителите, благодарение на силата на нейния портал.

За пръв път се случва Google да бъде изместена от върха. Тези резултати все пак може би предвещават добро бъдеще на Yahoo. В миналото резултатите от изследването са служили като индикатор за растеж и за оскъпяване на акциите и следователно като предвиждане за бъдещ успех или провал, казват авторите на проучването.

Що се отнася до другите търсачки и портали, резултатът на Microsoft се е увеличил с 1.4%, този на Ask.com с 5.6%, а на AOL е паднал с 9.5%, показва индексът.

Коментар