Форум на IDC разглежда ИКТ пазара в контекста на разрастване на ЕС

Компанията за проучвания, анализи и консултации IDC България организира на 31 август в Интерпред, София среща на тема: “България, Европейския съюз и пазара на информационни и комуникационни технологии в контекста на нарастването на броя на страните членки на ЕС от 10 на 12”.
Скот Мур, старши консултант в IDC CEMA и водещ експерт по въпросите за влиянието на присъединяването върху ИКТ пазарите в новите страни членки, и екипът на IDC България ще разгледат различните източници от фондовете на ЕС, предназначени за малки и средни предприятия, и подобренията в ИКТ сферата.
Членството в ЕС открива пред българския бизнес нови възможности за търговски партньорства в рамките на съюза, посочиха от IDC. Същевременно едрият бизнес, както и малките и средни организации от различни сектори на икономиката получават достъп до фондовете на ЕС, предвидени за осъвременяване на инфраструктурата, подобряване на ефективността и насърчаване на новите бизнес дейности.
И двата фактора – присъединяването и европейското финансиране – ще окажат значително влияние на развитието на ИТ и комуникациите в България, смятат анализаторите. На срещата ще бъдат разгледани въпроси като българския ИКТ пазар в контекста на нарастване на броя на страните членки на ЕС, източниците на финансиране, националните планове за развитие и др.

Коментар