Ройтерс сключи сделка за 500 милиона паунда с Fujitsu

 
Информационната агенция Ройтерс подписа 10-годишна аутсорсинг сделка с консорциум, воден от Fujitsu, на стойност 500 милиона английски лири. Предмет на договора е трансформацията на мрежовата инфраструктура на компанията, съобщи computing.co.uk.

Ангажиментите на Fujitsu и останалите компании са свързани с осигуряване на ИТ услуги и поддръжка на 17 500 служители, работещи в 100 държави. Японският доставчик е основният играч в консорциума, включващ още Dell, Satyam и BT, който ще работи по модернизиране на вътрешната мрежа на Ройтерс.

Партньорството ще позволи на Ройтерс да ускори развитието на своите вътрешни ИТ услуги, което ще й даде по-голяма гъвкавост в задоволяване на променящите се нужди на нейните бизнес подразделения.

Споразумението на Ройтерс с консорциума, оглавяван от Fujitsu, е пример за нарастващата тенденция към така наречените мултисорсинг бизнес модели, коментират от компанията за анализи Ovum. 

Предприятията продължават да се отдръпват от модела за аутсорсинг, който разчита само на един ИТ вендор. Те вече се насочват към наемането на няколко много добри доставчици, управлявани от един водещ, разясняват от Ovum.

Коментар