Huawei: трудно се продават WP смартфони

Кевин Хо призна, че продажбите на WP смартфони вървят трудно, в сравнение с Android устройствата

Кевин Хо призна, че продажбите на WP смартфони вървят трудно, в сравнение с Android устройствата

Huawei, един от партньорите на Microsoft по линия на Windows Phone, продава 10 пъти повече устройства с Android и затова смята, че WP платформата се нуждае от подобрение. 

Китайският производител постигна известни успехи в сегмента на Windows Phone. Неговият смартфон от начално ниво Ascend W1 достигна продажби от над 1 милион броя в Европа и САЩ.

Въпреки това компанията признава, че бизнесът с WP устройства е труден.

В интервю за Pocket-lint.com президентът на бизнеса със смартфони на Huawei Кевин Хо споделя, че неговата компания би искала да работи съвместно с Nokia и Microsoft за създаване на по-привлекателна платформа Windows Phone, тъй като в момента тя има проблеми.

„Ако сравняваме с Android, то Windows Phone е трудна за продажби. Повечето хора харесват Android, но за да възприемат и усвоят Windows Phone, им е необходимо време”, коментира Хо. Китайската компания планира да продаде 10 милиона устройства Ascend P6 под управление на Android, на фона на 1 милион W1 с Windows Phone.

По същия начин разсъждава и Acer. В началото на юни вицепрезидентът на компанията за Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) Ален Бърнс заяви, че Acer иска да участва на WP пазара, но както и други играчи от мобилната индустрия поставя ударението върху обемите, а Android може да ги осигури. Ето защо Acer планира да отложи инвазията си на WP пазара за следващите години.

Същевременно, пазарните проучвания показват, че делът на Windows Phone продължава да нараства. Платформата на Microsoft обаче не може на този етап да застраши позициите на лидерите Android и iOS.

Коментари по темата: „Huawei: трудно се продават WP смартфони”

добавете коментар...

  1. 7yjft

    Мда трудно е.. особенно ако обявиш един модел и го предложиш на пазара някой друг месец по-късно… или изобщо не го пуснеш в някой страни и там се “налага” разни търговци да го внасят вместо официалния представител…

Коментар