Google Glass вече сърфират в интернет

Очилата Google Glass вече предлагат възможност да сърфиране в уеб чрез няколко стандартни команди (илюстрация: coolhunting.com)

Очилата Google Glass вече предлагат възможност за сърфиране в уеб чрез няколко стандартни команди (илюстрация: coolhunting.com)

Google добави възможности за разглеждане на уеб страници и подобри гласово управление в очилата с допълнена реалност, съобщи блогът на компанията.

Управлението на сърфирането се извършва чрез сензорен панел, разположен отстрани на очилата Google Glass. Потребителите могат да преглеждат уеб страници, като използват функциите за мащабиране, следване на линкове и скролиране (Zoom, Click, Scroll и Look around).

Така например, за да разгледа съдържанието на отворена страница, потребителят трябва да задържи двата си пръста на тъчпада и да завърти главата си в необходимата посока.

Google подобри и гласовото управление на очилата. Устройството вече може да чете постъпващите съобщения, а отговорите се изпращат с активиране на командата „ok glass, reply”. С глас се активират и отговорите на телефонни обаждания.

Потребителят на Google Glass може също да изпрати с гласова команда снимки към определени контакти от телефонната книга. Осигурен е и пълен достъп до адресната книга на пощата Gmail.

Обновлението на софтуера за Google Glass ще бъде инсталирано автоматично на очилата в близките дни, уточнява разработчикът.

Коментари по темата: „Google Glass вече сърфират в интернет”

добавете коментар...

  1. :)

    “Така например, за да разгледа съдържанието на отворена страница, потребителят трябва да задържи двата си пръста на тъчпада и да завърти главата си в необходимата посока. ”

    Значи съвсем скоро зомбитата от клипа на QUEEN – Radio Ga-Ga дето си въртят главите в разнообразни посоки, ще станат реалност на улицата 🙂 🙂 🙂

Коментар