Телевизорите се управляват все по-често с глас

Гласовото управление на телевизорите е предпочитана функция на смарт колонките
(снимка: CC0 Public Domain)

Повече от половината собственици на умни колонки използват тези устройства за гласово управление на телевизорите си – най-често за включване и изключване, установи проучване на изследователската компания Strategy Analytics.

75 милиона души имат умни говорители в САЩ. Според проучването, повече от половината от тях – 39 милиона – използват своите интелигентни колонки, за да контролират смарт телевизизори, стрийминг приемници или друго ТВ устройство поне веднъж седмично.

На фона на общия брой потребители на телевизия се оказва, че един на всеки осем използва глас за търсене на програми и филми, превключване на канали, промяна на силата на звука или просто за включване или изключване на телевизора.

Проучването показа още, че най-често срещаният вариант за гласово управление на телевизора е за включване и изключване. Малко по-рядко се използват функциите за контрол на силата на звука, търсене и избор на канал.

Според Strategy Analytics, тези данни са от голямо значение за доставчиците на съдържание, тъй като търсенето и възпроизвеждането все повече се осъществява с помощта на гласов контрол, а не чрез традиционните подходи, вкл. сензорни екрани, клавиатури и дистанционни управления.

Коментари по темата: „Телевизорите се управляват все по-често с глас”

добавете коментар...

  1. security warning

    Нека замълчим една минута в памет на заминалите си клетки от паметта, дето съхраняваха информацията за статиите на тема как “умните” телевизори на няколко известни марки подслушват своите потребители, как хората по целия свят биват следени и подслушавани чрез своите “смарт”фони. Нека чисто риторично се запитаме се дали и “смарт”колонките ще са същия тъп боклук по отношение на информационна сигурност като останалите “смарт” лъскави дрънкулки.

Коментар