Oracle направи достъпен и за Linux топ продукта си 11g

Oracle Database 11g, последната версия на най-известните системи за управление на бази данни, вече е достъпна върху Linux платформа, съобщиха от компанията.
11g предоставя системи за управление на корпоративната информация от последно поколение. Софтуерът е предназначен да помогне на клиентите да се справят с бързо нарастващия обем от данни, променящата се среда и необходимостта да предлагат по-качествени услуги, като същевременно намаляват и контролират разходите за ИТ.
Oracle Database 11g продължава да залага на грид технологията, като позволява на мрежи от нискобюджетни сървъри да извършват бърза, скалируема и надеждна обработка на данни”, заяви Анди Менделсон, старши вицепрезидент на „Сървърни технологии за бази данни” в Oracle.
Oracle въвежда и четири нови опции в Oracle Database 11g  Enterprise EditionReal Application Testing, Advanced Compression, Total Recall и Active Data Guard. Освен тях, Oracle Database 11g осигурява и широка гама нови функционалности и подобрения за усъвършенстване на управлението на корпоративната информация.
Версиите Oracle Database 11g Enterprise Edition, Standard Edition и Standard Edition One вече са приложими за платформи Linux x86. Безплатна версия на Oracle Database 11g за Linux х86 може да се изтегли от сайта на компанията.

Коментар