Мултирама “преглежда” безплатно персонални компютри

Експертната верига за продажба на ИТ техника Мултирама България въведе нови услуги, включени в следпродажбената й програма „Support+”. Целта е да бъде удължен животът на компютрите, посочиха от компанията.
Новите услуги, за които клиентите няма да заплащат нищо, включват безплатна проверка на всяко PC, донесено в магазините на Мултирама, до края на август.
PC-то се преглежда от техниците на компанията, след което на клиента се предоставя подробен доклад за състоянието му, както и съвет за това какви действия клиентът трябва да предприеме за поддръжката на своя компютър.
Безплатните диагностични тестове и основните дейности по възстановяване включват: почистване на прахта и термостата, минимизиране на шума от вентилатора, групиране на кабелите, “CPO anti burn” тест, тестване на паметта и харддиска, анти вирус тест и накрая бекъп на архивите.
Освен това, ако клиентите решат да ъпгрейдват компютрите си, Мултирама им предлага отстъпки до 50%, например за компютърното захранване, както и 1 година допълнителна гаранция за старите компютри, чиито гаранции вече са изтекли.

по темата: „Мултирама “преглежда” безплатно персонални компютри”

добавете коментар...

  1. Мирослав Балчев

    Още първия компютър, който си купих от Мултирама даде фира. С огромни разправии ми смениха твърдия диск. За потрошените нерви и информация няма да коментирам. Машината беше с купен Windows 7 Professional. След смяната на диска "новата" поработи седмица – две и отново започна да издава подозрителни шумове. Отидох до магазина им в Пловдив и видях оголените рафтове. Фирмата затваряла магазините си в Пловдив, Русе, Бургас и т.н. Правилно. Защо да мъчи хората и да им обира парите. Поредния сапунен балон се спука. За сметка на потребителите. Междувременно направих опит да се свържа с Комисията за защита на потребителите. Веднага ме одрязоха, че щом машината е фирмена не може. Трябвало да си търся правата в съда. Питам аз кой пуска тези фирми на българския пазар да продават своите ментета. Съда ли? Българинът е оставен на произвола на "пазарните" отношения и всеки можое да му дере кожата докато издъхне. Нека децата му да се жалват в съда. Ама и аз скъм голям глупак. Повярвах на фарисейските им обещания и лъскавите рафтове. Още първия път, когато управителят на магазина им в Пловдив, в МОЛ "Галерия" ме посрещна много учтиво докато купя, а след това когато предявих претенции за неработеща скъпа машина и се правеше, че не ме е виждал ми стана ясно що за боклуци са, но вече бях платил. А в България след като платиш се смята, че сам си си виновен и все едно е да се върнеш на Аспаруховия мост след като си скочил от него. В заключение – тия от Мелтирама се оказоха големи ментарджии. Хвала!

  2. Cthulhu

    Е… това е супер. Браво!

Коментар