Орбител въвежда плащане от България за услугата БГ номер

Орбител въвежда плащане от България за услугата си БГ номер. Досега тя се заплащаше чрез кредитна или международна дебитна карта, като от това се възползваха приоритетно българите зад граница. С промяната, техните роднини и приятели в България също могат да заплащат БГ номер чрез системата за електронни разплащания ePay.bg.
БГ номер дава възможност разговорите до определен номер в чужбина да бъдат на цената на градско обаждане до мрежата на Орбител. За БГ номер-а се заплаща месечна такса от 7 евро (14 лв.). Всеки потребител, който се регистрира за услугата, получава 7 дни безплатно ползване, за да тества възможностите й.
Основната полза от услугата е, че близките на българите в чужбина могат да им звънят често, без да се притесняват за цената, поясниха от Орбител.
“В случаите, когато българинът зад граница е инициаторът за ползване на БГ номер, плащанията от чужбина са достатъчни. Но много от потребителите са родители, които са пратили децата си да учат в чужбина. За тях е по-удобно те да заплащат БГ номера от България”, обясни Цветелина Александрова, маркетинг директор на Орбител.
Към момента потребителите на ePay наброяват 75 000 души. Само през юли тази година през системата са извършени близо 200 хиляди плащания на обща стойност 8,5 милиона лева, показва статистиката на сайта. Плащанията чрез ePay се извършват с български дебитни и кредитни карти.

Коментар