Патентна бомба може да взриви Apple

Apple е атакуван за патентни нарушения в основните си продукти

Apple е атакуван за патентни нарушения в основните си продукти

Бостънският университет подаде патентен иск срещу Apple. Твърди се, че компанията е използвала неправомерно патент на професор Теодор Мустакас от 1997 г. в устройствата iPhone 5, iPad и MacBook Air.

Искът, подаден в окръжния съд на Масачузетс, е наречен „бомба” от Boston Herald, предвид актуалността на продуктите, за които се предполага, че използват неправомерно технологията на проф. Мустакас.

„Действията на обвинения в патентни нарушения са причинили и продължават да причиняват огромни и непоправими щети на университета”, заявява ищецът.

Бостънският университет е частно учебно заведение, основано през 1839 г. В момента университетът е четвъртият по големина в САЩ с над 30 000 студенти и 4000 учени и преподаватели.

През миналата година Бостънският университет подаде 8 иска срещу производители на електроника и интернет компании, вкл. Samsung и Amazon. Според експерти, успех в делото срещу Apple ще донесе на университета 75 милиона долара.

Apple все още не е коментирала новината за патентния иск срещу нея. За компанията от Купертино обаче подобни спорове са ежедневие. В последните години Apple води една от най-епичните потентни войни – тази с корейския й конкурент Samsung, както и по-малки битки с редица други компании и патентни тролове.

Коментари по темата: „Патентна бомба може да взриви Apple”

добавете коментар...

  1. Jovial

    При последната оценка на компанията от 400 милиарда … 75 милиона са като пощипване по бузката 😀

  2. (:

    Можехте да извадите повече информация по темата. Става дума за технология при LED дисплеите. Фактът е, че Apple купуват дисплеите от други компании, не ги произвеждат.

  3. nikito_blend

    Щом 75 милиона ти се струват малко.

  4. ?

    С тия 75 милиона долара едва ли ще “взривят” нещо.

Коментар